Koncept Ekosocial

Naše podjetje ni navadno podjetje, ampak je socialno podjetje. In naš izdelek ni navaden izdelek, ampak je odziv na ekološki problem, ki vam hkrati omogoča nov trženjski prijem. Z uporabo naših kozarcev bo vaša dejavnost okolju prijazna in inovativna, na vaših dogodkih pa boste prihranili do 50% pri stroških nabave embalaže za enkratno uporabo in čiščenja po dogodkih.


Mi poskrbimo za vse

Naše podjetje verjame v brezhibno sintezo vseh elementov izkušenj in poslovanja, ki poskrbijo za osebno zadovoljstvo naročnika. Zato smo razvili celovit koncept nenehne podpore od začetka do konca vašega dogodka. Poleg proizvodnje, personalizacije in distribucije kozarcev, lahko ponudimo tudi logistično ekipo. Ta bo; na podlagi velikost dogodka in pričakovane udeležbe ocenila koliko kozarcev potrebujete, jih dostavila in poskrbela za nemoteno delovanje sistema. Po končanem dogodku bo kozarce zbrala in jih odpeljala na čiščenje v posebno pralnico ter jih na vašo željo tudi skladiščila do vašega naslednjega dogodka.


Depozitni sistem

Lahko pa vam na vašo željo in potrebo organiziramo celoten depozitni sistem, kjer obiskovalec plača depozit za kozarec (1 EUR ali 2 EUR), ki ga koristi med obiskom dogodka in ga lahko kadarkoli zamenja za čisti kozarec ali pa ga vrne nazaj in se mu izplača depozit. Sistem depozita se je izkazal kot izjemno učinkovita metoda zmanjševanja odpadne plastike na velikih družabnih dogodkih. Sam sitem pa vam zagotavlja nenehno obnovo začetne vložene investicije v kozarce.


Adijo, plastika za enkratno uporabo!

Vsako leto več kot 6,4 milijona ton plastike nenadzorovano pristane v okolju, tudi v morjih, kjer na svetovni ravni predstavljajo 85 odstotkov vseh odpadkov. Na velike količine plastičnih smeti pa se je Evropska komisija odzvala z nedavnimi predlaganimi ukrepi.

Evropska komisija je maja 2018 predstavila prvo evropsko strategijo za zmanjšanje onesnaževanja okolja s plastiko, ki je do tega časa presegla že vse meje. Tako naj bi do leta 2030 vso plastično embalažo mogoče reciklirati ali ponovno uporabiti, raba plastičnih izdelkov za enkratno uporabo bo omejena, namerna uporaba mikroplastike pa prepovedana. Najpogostejši primeri plastike za enkratno uporabo so cigaretni ogorki, plastenke, palčke za čiščenje ušes, vrečke, slamice, baloni ter plastični kozarci in jedilni pribor.

Odpadkom in potrošnji naravnih virov se v današnji globalno gospodarski ureditvi ne moremo izogniti – lahko pa jih zmanjšamo. Različni aktivisti, organizacije, institucije za ravnanje z odpadki, znanstvene študije in zdrava pamet narekujejo, da nikoli v zgodovini človeštva družbena ter ekološka odgovornost podjetij in korporacij ni bila tako pomembna kot je danes.

Mali koraki oziroma premiki res da ne morejo spremeniti sveta, vendar je že korak v pravo smer boljši od mirovanja.


In kje končajo vaše smeti?

Pomislite - pijete vodo, pivo, vino ali kater drug napitek iz svojega kozarca za enkratno uporabo, uživate v družbi in dogajanju. V najboljšem primeru odvržete kozarec po zaužitju pijače v koš za smeti, katerega bodo po prireditvi izpraznili komunalni delavci. Nato bodo zbrane odpadke odpeljali na smetišče, kjer bodo odvisno od svoje narave; shranjeni, sežgani ali odlagani na drugačen način. To pa je le začetek ogromnega cikla izgube energije in virov v obliki materiala in energetskega potenciala, vendar nismo se še niti dotaknila vrha zgodbe o količini odlagališč, ki zasedajo Zemljo in povzročajo onesnaževanje zraka, vode in tal.

Naše poslanstvo je celotna ideja o ponovni uporabi vsakdanjih predmetov, z dodano vrednostjo vezanih na lepe spomine z dogodka. Izdelava kozarca je naša skrb, ustvarjanje spominov obiskovalcev na dogodek pa prepuščamo vam. Zaradi možnosti personalizacije kozarca ti največkrat končajo v domovih obiskovalcev in jih spominjajo na lepe trenutke in s tem povezuje uporabnike z blagovno znamko, podjetjem, idejo ali dogodkom.

Mi poskrbimo za vse

Spremenite svojo prireditev v zeleno prireditev!